Bränder utan stenkastning

april 30, 2018 6:21 e m

Vi i Kommunal är ryggraden i välfärdssamhället. Och landets brandmän de som ofta är först på plats vid olyckor. Därför är inte vi nöjda förrän våra välfärdsarbetare har världens bästa villkor. Det är viktigare än stora skattesänkningar.

Många av oss upplever att vi inte hinner göra ett så bra arbete som vi hade velat. Eller att tryggheten på jobbet räcker till. Men det finns en lösning – investera i välfärden.

För att kunna leverera fantastisk välfärd i dag – och världens bästa i morgon – måste vi bli fler välfärdsarbetare. 135 000 fler. Och otrygga jobb måste bli trygga. Först då kan vi släcka bränder utan stenkastning, får tid för fikastunder med morfar och bussar som körs utan stress.

Men alla håller inte med. Moderaterna och Sverigedemokraterna tror inte på den gemensamma välfärden. Därför vill vi se en socialdemokratiskt ledd regering som investerar i välfärden, för välfärd är trygghet.

Vi är 500 000 medlemmar i Kommunal som är övertygade om att välfärden är grunden till trygghet. Och som förstår att vi bara kan göra det tillsammans.