Har vi ditt stöd också när krisen har lagt sig?

Bild på ett munskydd

Har vi ditt stöd också när krisen har lagt sig?

Sverige befinner sig i kris och det är vi välfärdsarbetare som står i frontlinjen i kampen mot coronapandemin. Vi gör våra jobb på sjukhus, äldreboenden, inom hemtjänsten och räddningstjänsten, på särskilda boenden, i skolor, förskolor och i kollektivtrafiken. Där är fokus och där ska fokus vara.

Vi ger allt och just nu mycket mer därtill. Vi bevisar varje dag, varje timme, att vi inte är utbytbara, att vår kompetens är livsviktig.

Den pågående krisen tydliggör något som Sverige, styrande politiker och arbetsgivare inte får glömma när det här är över: Samhället fungerar tack vare att yrkesproffs gör sitt jobb under mycket svåra förhållanden.

Just nu jobbar Kommunal stenhårt för att säkerställa en fungerande arbetsmiljö, rimliga arbetstider och tillgång till skyddsutrustning där det behövs. Och när den akuta krisen är över kommer vi påminna beslutsfattarna gång på gång: Det räcker inte att vi som gör jobbet kallas för hjältar. Välfärdens viktiga jobb ska löna sig. Det är dags för handling istället för fina ord.

Och då kommer vi att behöva dig.  

För när den akuta krisen är över kommer stödet från allmänheten vara helt avgörande för att välfärdens resurser ska öka och villkoren för personalen förbättras på allvar.

Backa oss välfärdsarbetare och skriv under: