Återta kontrollen av välfärden

Återta kontrollen av välfärden

Efter år av marknads­styrning är det dags att återta kontrollen över välfärden. Minutstyrningen måste avskaffas och det behövs bemanningsriktlinjer så att resurserna används rätt. 

Vi kräver ordning och reda i välfärden

Välfärden berör alla och är helt grundläggande för att Sverige ska fungera. Trots det har politikerna under allt för lång tid utsatt vården, skolan och omsorgen för en vinstjakt och marknadsstyrning. Med katastrofala följder för välfärden och villkoren för oss som gör jobbet.

Vi som arbetar i välfärden ser det varje dag. Ständig jakt på minuter. Press på att trycka ned kostnaderna. På tok för låg bemanning. Det här måste få ett stopp.

För att välfärden, och därmed hela Sverige, ska fungera krävs ordning och reda. Det handlar om att få bort vinstjakten och marknadstänket. Om att låta oss som arbetar i välfärden göra vårt jobb – utan att varje minut av vår arbetsdag ska detaljstyras. Och att vi har rätt bemanning. 

Våra tre krav för ordning och reda

  • Det behövs ökad insyn och bemannings­­rikt­linjer som gör att resurserna används rätt.
  • Tilliten behöver flyttas från marknads­lösningar till medarbetarna.
  • Minutstyrningen ska avskaffas.

⬇️ Håller du med oss om att vi måste ta tillbaka kontrollen över välfärden? ⬇️

Gå med i Kommunals valrörelse!

Alla kan göra något för att få Sverige att fungera. Ring en kollega, prata med någon på din arbets­­plats, affischera, delta i torg­­möten eller ta bara del av de bästa argumenten och sprid dem överallt.

Gå med i vår valrörelse här!